Jdi na obsah Jdi na menu

Na Seznam.cz si lze přidat novinky z blogu eStránek

Pokud používáte www.seznam.cz k vyhledávání nebo jako svou domovskou stránku, můžete si na ni přidat novinky z našeho blogu. K tomu slouží RSS, což je složitá zkratka (Really Simple Syndication), ale snadno se s tím pracuje. Nastavení je otázkou 1 minuty a několika málo kroků.
 
Najedeme si na www.seznam.cz a přihlásíme se svým přihlašovacím jménem a heslem. Vpravo nahoře klikneme na odkaz Nastavení. Dostaneme se na stránku, kde si můžeme upravovat vzhled a obsah úvodní stránky Seznamu:
 

nastaveni.png

 
V sekci „Přidat si obsah“ vložíme do políčka pro vlastní obsah – RSS adresu https://blog.estranky.cz/rss/articles/data.xml a potvrdíme tlačítkem „Přidej“. Mimochodem, pokud vás zajímá, co to RSS vlastně je, podívejte se na nápovědu Seznamu. Posledním krokem je uložení změn, což provedeme tlačítkem „Uložit změny“ vlevo nahoře. Po stisknutí tlačítka jsme přesměrováni na úvodní stránku Seznamu, kde vidíme novinky z Blog.eStránky.cz.
 

seznam.png

 
Tím končí základní nastavení, které je pro většinu uživatelů dostačující. Pokročilí uživatelé a ti, kdo rádi využívají software na maximum, si mohou dále upravit zobrazení novinek z eStránek pomocí odkazu „nastavit“, který se nachází v rámečku napravo vedle nadpisu Blog.eStránky.cz. Můžete si určit, kolik posledních zpráv se má zobrazovat a zda-li chcete ukazovat také náhledy článků.
 
Všichni uživatelé eStránek, kteří využívají také služeb portálu Seznam.cz, mohou být snadno a rychle informováni o aktuálním dění na eStránkách přímo na adrese www.seznam.cz.
 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář