Jdi na obsah Jdi na menu

Plujeme na modrých vlnách Facebooku

Jistě jste si všimli, že eStránky berou nástup sociálních sítí velmi vážně. A pokud se budeme bavit o sociálních sítích, tak v České republice to znamená v první řadě Facebook.

Sociální sítě se po celém světě stávají obrovským fenoménem. Umožňují lidem jednoduše a rychle komunikovat, vytvářet užitečné vztahy, spolupracovat a také bavit se. Nejpopulárnější sociální síť světa Facebook brzy ohlásí svého půlmiliardtého uživatele. Pokud by Facebook byl samostatná země, šlo by o třetí nejlidnatější stát na zeměkouli. Své fanoušky si Facebook získává ve vyspělejších zemích světa stejně jako v rozvojových zemích, ať už jde o Asii či Afriku. U nás je na Facebooku přibližně 2,7 milionů lidí. Demografickou strukturu uživatelů Facebooku v České republice uvádí následující graf (zdroj: www.fejsbucek.cz):

Obrazek

Dost ale suché teorie. Protože Facebook je, mimo jiné, nástrojem k šíření povědomí o značce, rozhodly se eStránky založit vlastní prezentační stránku na Facebooku. Stránka funguje již delší dobu a nachází se na www.facebook.com/estranky. Budeme rádi, když se vám naše stránka bude „líbit“ ;-)

Na blogu pak můžete najít u každého článku tlačítko „To se mi líbí“, kterým vyjádříte, že se vám daný článek opravdu líbí. Tuto informaci se pak dozví vaši přátelé na Facebooku, kteří si mohou náš článek také přečíst. Mimochodem, tlačítko „To se mi líbí“ patří k zásadním novinkám, které Facebook nedávno představil na své výroční konferenci s názvem f8.

Jak dál? Chtěli bychom nabídnout funkce, které Facebook pro majitele webových stránek připravil, také vám – našim uživatelům. Věříme, že tyto pomůcky mohou přilákat na vaše stránky nové čtenáře a případné zákazníky. Rozhodně budete mít brzy jednoduchou možnost vložit na své stránky tlačítko „To se mi líbí“. Tato možnost se objeví v menu „Nastavení“ po přihlášení do Ovládacího centra. Určitě přibudou také další možnosti propojení vašich stránek s Facebookem. Dobrodružství v modrých vodách Facebooku a nekonečném oceánů informací může začít. Vezměte své přátele s sebou :-)

 

Komentáře

  1. Eliška Kopecká - To se mi líbí
    27. 12. 2010 8:45

    To se mi líbí! Tak se začnu učit pracovat s Facebookem, alespoň trochu omládnu a doženu své děti :-)!