Jdi na obsah Jdi na menu

Problémy? Ano, řešíme je. I díky vám!

Jednoho dne se na nás obrátil zákazník, že chce na www.estranky.cz utratit peníze, ale nemůže. Chtěl registrovat doménu, ale nešlo to. A tak začalo rozsáhlé vyšetřování.

Jak to všechno začalo? Zákazník se přihlásil do Ovládacího centra, kde si chtěl zaregistrovat doménu s koncovkou cz, konkrétně studio-chrisfarell.cz. Najel do „Nastavení“, pak zvolil „Rozšířené“ a nakonec kýženou položku „Doména“. Dostal se na níže uvedený registrační formulář. Zadal požadovanou doménu a náš systém vyhodil výsledek: doména je obsazená, nelze registrovat. Jak to?

Obrazek

Zákazník napsal na naši technickou podporu, ta ale ověřila, že požadovaná doména je volná. Následoval telefonický hovor s naší podporou, která opakovaně ověřila, že doménu lze registrovat. Zákazníkovi se ale pořád ukazovala doména jako obsazená. Proto následoval další telefonát, kdy šéf vývoje eStránek volal nešťastnému zákazníkovi. Společně procházeli proces registrace domény a objevili drobnou nesrovnalost.

Zákazník totiž zadával celý název domény včetně koncovky „www.studio-chrisfarell.cz“ do textového pole za „www.“ Vpravo pak zvolil, že jde o doménu CZ, klikl na tlačítko „Přidat“ a .. „Doména je obsazená“ se objevilo. Stačilo tedy nezadávat název domény včetně „www“ a koncovky, ale bez nich. Pak objednávka domény proběhla bez problémů.

Ano, teď vás možná napadají různá nelichotivá hodnocení zákazníka, který si chtěl registrovat uvedenou doménu. Jenže pokud jde o vývoj webu, konkrétně o tzv. uživatelské rozhraní, vždy je problém na straně provozovatele. Rozhraní (či web obecně) je tu od toho, aby se přizpůsobilo zákazníkovi, ne naopak.

Díky našemu zákazníkovi jsme pak mohli provést další vylepšení formuláře pro registraci domény. Nyní lze zadat do textového pole název domény s předponou „www“ i s koncovkou, náš systém pozná, jakou doménu chce uživatel registrovat a zápis domény v políčku automaticky opraví. Tahle uživatelsky příjemná „vychytávka“ je tu díky majiteli domény „studio-chrisfarell.cz“ :-)

 

Komentáře

  1. lucie - hlavní stranka
    31. 7. 2010 23:13

    dobry den chtěla bych se zeptat proč je na hlavní strance max 30 novinek....bylo by dobre kdyby tam byly stranky (1,2,3,4,.. a ne jen to nejnovejsi...jednoduše: proč se hlavni stranka nečísluje?? dyštak prosím odepiste na Volfova5@seznam.cz diky

  2. Veris - Logoooo!!!!!
    11. 7. 2010 19:36

    Dostanu někdy odpověď :O

  3. Kamila - registrace domény
    7. 7. 2010 9:06

    Dobrý den, jsem předsedou neziskové organizace a vytvářím si pomocí estránek vlastní www stránku. Nejprve jsem vyzkoušela tu nejjednodušší verzi a nyní bych chtěla přejít k placené nekomerční. Když si chci zároveň zaregistrovat doméu II. stupně, at udávám jakoukoliv možnost vyplývající z názvu naší organizace, vždy se mi objeví, že doména je obsazená. To mi nepřipadá pravděpodobné. Název organizace je Roska Brno-město a my bychom potřebovali doménu www.roska-bm.cz nebo podobnou kombinaci. Můžete mi, prosím, nějak ověřit, jestli se taková doména dá zaregistrovat? S pozdravem Kamila Neplechová (e-mail: Kamila.roska@seznam.cz)

  4. Veris - Logo!!!!
    6. 7. 2010 16:37

    Mohla bych už prosím dostat odpověď????

  5. Adéla - Výdělek
    5. 7. 2010 11:29

    Dobrý den,co mám udělat abych si svými stránkami mohla přivydělat?

  6. Veris - Logo (záhlaví)
    1. 7. 2010 16:08

    Udělala jsem si logo. Má požadované rozměry i požadovanou velikost (kb). Je udělané v grafickém programu, který je podporován, protože mi v něm kámoška taky udělala logo a normálně sem šlo vložit. Ale to moje sem vložit prostě nejde.
    Nevím co mám dělat.
    Děkuji
    Veris

  7. katka jalůvková - zpráva
    28. 6. 2010 20:04

    dobrý den.

  8. 4Runner - Re: Toplist
    18. 6. 2010 14:24

    Jak na odstranění Toplistu se dozvíte z nápovědy
    http://napoveda.estranky.cz/tema/vlastni_kod

  9. Luděk | eStránky.cz - Re: nova verze
    14. 6. 2010 10:49

    Pavle, pokud Vám připadá 1500 Kč ROČNĚ jako spousta peněz za webové stránky s výběrem z 28 profesionálních šablon (s desítkami bar. kombinací), bez reklamy, s 5000 MB, s možností propagovat dle libosti svou firmu, upravit si HTML a CSS, tak se nedá nic dělat:/ Jen bych Vás rád upozornil, že za 1500 ročně nemáte mnohdy ani základní hostingový program s pár MB - natož webové stránky s možností jednoduché úpravy.

    Každopádně nás zajímá co jste myslel tím, že "..je program který nabízíte příliš pomalý, umí toho málo, často špatně reaguje". Klidně mi můžete napsat na ludek@estranky.cz. Díky.

  10. Luděk | eStránky.cz - Podpora
    14. 6. 2010 10:39

    Pokud máte nějaké technické problémy, pište prosím na e-mail podpora@estranky.cz. Děkujeme!

  11. Pavel - nová verze
    13. 6. 2010 21:49

    Dobrý den.
    Taky si myslím, že Vám to jde příliš pomalu. Nehledíc k tomu, že za Vaši vysokou cenu (1.500,-Kč)je program který nabízíte příliš pomalý, umí toho málo, často špatně reaguje.

  12. Natty - Toplist
    13. 6. 2010 20:48

    Zdravím!
    Chtěla jsem se zeptat jak vymazat ze svých stránek Toplist, když už nabízíte vlastní statistiky ,na svém webu to nepotřebuji. Děkuji za odpověd
    Natty

  13. modrá hvězda - modrahvezdicka.estranky
    13. 6. 2010 0:35

    Jak se dostat na svoje stránky? Po jakémkoliv kliknutí na: příspěvky, přidat příspěvek, přidat fotku... se stále objevuje : nové přihlášení do admin. a že je heslo neplatné. A to už jsem několikrát nechal zaslat nové heslo a je to vždy stejné. Přidat a změnit něco ve stránkách nelze. Přitom mi hrozí z toho důvodu smazání.

    P.S. OPište kód - jak, když tu žádný není?

  14. Modrá hvězda - POMOC!
    12. 6. 2010 12:05

    Před časem mi přišla zpráva, že moje streánky nejsou aktualizovány a pokud se neinovují, dojde ke smazání. Leč nemohu se tam vůbec dostat. Několkrát jsem žádal o nové heslo a pokud je použiji, tak se sice zobrazí stránka Vátáme Vás, ale kdykoliv kamkoliv kliknu (např. "Příspěvky", nebo "přidat fotografii"), vždy se zobrazí Přihlášení nově do adminu a že heslo je nefunkční. Na můj dostaz mi přišlo, že to vyzkoušeli, a že to funguje. JENŽE TO NEFUNGUJE. A na opakovaný dotaz už jsem odpověď nedostal. Tak mám čekat, až mi kdosi stránky smaže?????

  15. Jarda - re Luděk
    10. 6. 2010 10:53

    Omlouvám se za nedorozumění, spíše jsem to špatně napsal. šlo jen o to, že všichni čekáme na novou verzi a stačilo jen napsat, že je toho tolik, že to bude trvat daleko déle než avizované 3 týdny, nic víc, nic míň. Když jsem měl problém nebo jsem si nevěděl rady tak se mi dostalo rychlé odpovědi a rady. Tak se omlouvám, jsme jen opravdu nedočkaví a já si nedokážu ani představit kolik času zabere převedení jedné stránky bez úpravy nebo s úpravou.. Držím Vám palce a míň takových jako jsem já..:-)

  16. Luděk | eStránky.cz - Re: nová verze estranek
    9. 6. 2010 18:40

    Petře, placených programů jsou u nás tisíce. A my placené uživatele převádíme ručně - upravujeme Vaše designy do nové verze, převádíme fotky atd. Máme tolik práce, že nestíháme ani moc chodit sem na blog

    Jardo, vaše stránky jsou nefunkční? Nemůžete vkládat fotky nebo nové články do vašich firemních stránek? Nebo vám někdo na tech. podpoře nepomohl? Když jste zavolal, byli na vás v telefonu nepříjemní apod.? Myslím, že Vám vše funguje - to, že jsme vaše stránky ještě nepřevedli nám vadí možná ještě více než vám (taky bychom už chtěli mít všechny uživatele v nové verzi), ale psát o tom, že byste čekal lepší přístup ke klientům je...jak to napsat..mrzí nás to

    Již brzy se ještě nepřevedeným uživatelům objeví v administraci "vývěska" s možností volby "Chci být převeden do nové verze (bez úpravy designu)" nebo "Upravte mi i design". Tento proces by měl převádění zrychlit.

    A taktéž zde na blog vyvěsíme článek s vysvětlením zdržení převodu.

  17. http://www.halomovie.estranky.cz/ - nová verze estranek(petře)
    9. 6. 2010 6:31

    Ahoj petře všiml jsem si že ještě nemáš novou verzi já tí poradím.Musíš čekat nebo naspat adminům at si tvoji stránku označí a dají do nové veřze dřív :D.

    http://www.halomovie.estranky.cz/

  18. Jarda - nová verze
    8. 6. 2010 18:59

    Dobrý den, můžu jen souhlasit s Petrem, stačilo by aspoň pár řádků, že se něco po.... nebo že nestíháte nebo cokoliv. Mrzí mě, že při zaplacení 1.500,- kč není trošku lepší přístup ke klientům... Nic to sice nezmění na mém názoru na kvalitu estranek, ale...

  19. Petr - nová verze estranek
    8. 6. 2010 15:54

    Dobrý den, to je sice hezké, ale před více jak měsícem jste psali, že do 2-3 týdnů překlopíte všechny uživatele na novou verzi... a já se dívám každý den, a mé stránky jsou stále ve staré verzi, přestože mám placený program...