Jdi na obsah Jdi na menu

Bojíte se, že přijdete o své webové stránky? Zálohujte!

Uprostřed noci se budíte, oroseni studeným potem rychle běžíte k počítači a kontrolujete, jestli jsou vaše milované webové stránky v pořádku? Pokud ano, tak pro vás máme jednoduché řešení – zálohování stránek.

Víte, jak se to říká: jsou 2 typy lidí – ti, co ještě o nic nepřišli, a ti, co zálohují. Zálohování přitom není žádná věda, u eStránek je to práce na minutu či dvě. Jde však o relativně skrytou funkčnost našeho systému, proto na ni raději touto formou upozorňujeme.

zalohovani.png

Jak tedy na zálohování webových stránek na serveru www.estranky.cz?

  1. Běžte do Ovládacího panelu, kde obvykle spravujete své stránky, píšete příspěvky a vkládáte fotografie.
  2. Zvolte v levém bočním menu položku Nastavení.
  3. V záložkách nahoře klikněte na Rozšířené.
  4. Níže pak zvolte odkaz Zálohování v řadě zcela vpravo.
  5. Do pole Název zálohy napište požadovaný název zálohy, pro pořádek může být užitečné, když název obsahuje aktuální datum, např. zaloha-2011-07-27.
  6. Potvrďte tlačítkem Zálohovat, následně se ve výpisu záloh objeví právě vytvořená záloha, kterou si můžete stáhnout k sobě na počítač.
  7. Pokud budete chtít provést obnovu webových stránek ze zálohy, tak můžete buď udělat obnovu z uloženého souboru (který jste si předtím stáhli) nebo můžete obnovit zálohu přímo z výpisu dostupných záloh.

Kdy je dobré dělat zálohu? Například budete dělat na svých stránkách rozsáhlé úpravy. Prostě si řeknete, že chcete své stránky řádně překopat. A výsledek se vám nebude líbit, budete chtít vše vrátit zpět. Pak přijde záloha stránek jistě vhod.

 

A pokud jste lehce paranoidní, v noci se skutečně budíte a kontrolujete své stránky, tak máme pro vás dobrou zprávu na závěr. O své stránky u nás rozhodně nepřijdete, sami totiž provádíme pravidelné zálohy všech vašich dat.

 

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář