Jdi na obsah Jdi na menu

Možnosti podnikání na internetu aneb jak získat pasivní příjem

untitled-design-150.png

Láká vás představa, že si vytvoříte web, kterým získáte část nebo dokonce celý příjem? Pak si přečtěte, jakými způsoby lze pomocí webu vydělávat. Můžete psát placené články, pořádat workshopy, tvořit e-booky, provozovat e-shop, nabízet své služby nebo reklamní prostor.

Prodej produktů – provozování e-shopu

Nejrozšířenějším způsobem podnikání na internetu je prodej produktů a služeb pomocí e-shopu. Máte na výběr mezi přeprodejem zboží třetích stran a tvorbou vlastních výrobků. Prodávejte produkty se svým logem nebo ty, které jste sami vyrobili. Stejně tak můžete prodávat své know-how, to lze nabízet ve formě e-booků, workshopů, školení nebo individuálních konzultací. Ty mohou být buď osobní, nebo v on-line podobě. Záleží, jaký typ služby či produktu máte. 

Tvorba placených článků

Před tím, než vám někdo za váš článek bude ochoten zaplatit, musíte mít slušnou návštěvnost webu či blogu. Pokud k vám na web denně zavítají stovky nebo tisíce uživatelů, máte šanci, že vás osloví firmy s nabídkou napsání článku, který vychválí jejich produkt. Tématicky zaměřeným e-shopům a firmám se můžete nabídnout také sami. Variantou placených článků je barterová spolupráce tedy výměna článku za produkt.

Zaregistrujte se do affiliate programu

Affiliate marketing se zabývá prodejem produktů a služeb třetích stran za provizi. Pokud vás to zaujalo, najděte si tématicky zaměřené e-shopy a firmy a hledejte na jejich webu (většinou v patičce) „affiliate program“ nebo „vydělávejte s námi“. Tady zjistíte, jaké provize nabízí a jak se stát jejich affiliate partnerem. Obecně platí, že čím vyšší procento z prodeje a delší dobu cookie nabízí, tím lépe pro Vás.

Nabídněte reklamní prostor 

Části svého webu (okraje, plochy uprostřed článků) můžete pronajímat k zobrazování reklam třetích stran (inzerentů). Na stránky umístíte kód reklamního systému (Google AdSense nebo Sklik). Ten zobrazuje reklamu platících inzerentů na vašem webu, a když na ni některý z čtenářů klikne. Vy dostanete zaplaceno. 

Ať už si vyberete jakoukoliv možnost, základem je vlastní web. Vytvořte si ho sami a zdarma. S on-line nástrojem e-stranky, to zvládnete za pár minut i bez předchozích zkušeností.

 

Komentáře

  1. Petr Nečas - Reklama
    26. 6. 2023 11:20

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak je to s reklamou (Na stránky umístíte kód reklamního systému (Google AdSense nebo Sklik).) na webovkách. Děkuji Nečas

  2. Eliza rai - Send Online Gifts to Bhubaneswar on the Same Day to your close ones with Free Shipping.
    6. 5. 2021 9:26

    Description 1: Do you want to see a sweet smile on your loved ones face then do something that will really bring that smile. Now what will you do right? Okay, so you can log in to our website and Send Gifts Online to Bhubaneswar at a cheap price. Even you can get Same Day Delivery Gifts in Bhubaneswar only from here and free shipping facility is also included.
    https://www.bhubaneswarflowershop.com/same-day-delivery-gifts.asp

  3. Meng Leung - Online Delivery of Fresh Fruits Basket in Hong Kong on the Same Day at Cheap Price
    16. 4. 2021 7:13

    Your parents are quite old and they often suffer due to numerous heath problems. So for them gifting Fresh Fruits is a good idea that you should definitely go for. It will keep them strong and fit throughout the year. Thus order Fresh Fruits Basket from our site and get Online Delivery of Fresh Fruits Basket in Hong Kong at anytime you want.
    https://www.blooms.hk/fruits

  4. Bryan Wong - Send Father's Day Gifts to Singapore Online at Low Cost-Express Shipping Assured
    2. 4. 2021 8:15

    Father’s Day is coming soon and if you haven’t got anything special for your dad then do not worry just visit our online shopping site and we assure you Best Gifts for Father Online from our endless list of products.
    https://www.singaporeflora.sg/father-day-gifts

  5. Singapore Flora - Send spectacular Mother’s Day Gifts to Singapore by ordering Online at Low Cost
    16. 3. 2021 6:45

    Send Mother's Day Flowers to Singapore by ordering them at a Low Cost on our leading website. We have colourful Roses, Lilies, Gerberas, Carnations, Tulips and other varieties of flowers that you’d simply love. https://www.singaporeflora.sg/mother-day-gifts