Jdi na obsah Jdi na menu

Obsah je král, na webu platí dvojnásob.

Pokud chcete být lepšími tvůrci webových stránek, dbejte na kvalitu obsahu vašich stránek. Ta je totiž zdaleka nejdůležitější. Zajímavý a užitečný obsah přiláká na vaše stránky nové návštěvníky a zákazníky.

Všechny důležité tipy a rady, jak vytvářet kvalitní webové stránky, najdete mezi našimi návody. Hlavní pravidlo zní: obsah je král. Za ním budou návštěvníci vašich stránek chodit. Pokud ho na vašich stránkách najdou a zaujme je, budou se vracet. Proto je zásadní věnovat pozornost tvorbě obsahu a textu především.

Jak na text?

Text na stránkách by měl být zajímavý a přehledný. Podstatnou roli v rámci obsahu hrají také obrázky, videa, zvuky a další multimediální obsah. Konkrétně texty by měly být:

  • zajímavé a čtivé
  • bez gramatických chyb a stylistických nejasností
  • bez zbytečných informací a pasáží
  • přesvědčivé

Formátování obsahu stránky

Text by měl být na stránce přehledně uspořádán. Srovnejte třeba tyto 2 stránky:

Uvedené 2 úplně stejné texty sdělující to samé, liší se jen svým formátováním. Je jasné, že lépe se nám bude číst první text. Vhodně naformátovat text není nic složitého, využije se k tomu HTML editor, který je dostupný všem uživatelům eStránek.

editor.png

Jakým úpravám textu se vyhnout

Editor nabízí široké možnosti úprav stránek. To je výhodou v případě, kdy víte, jak má vypadat webový obsah, a nevýhodou v případě, že to nevíte. Čeho se vyvarovat:

  • texty hýřící barvami
  • totéž platí i o pozadí stránek
  • neměňte velikost a font písma

Fotografie mohou přidat

Snažte se na svém webu zveřejňovat fotografie v co nejlepší kvalitě. Pokud pomocí fotek prezentujete své reference, jsou pro zákazníka velmi důležitým kritériem ovlivňujícím jeho rozhodnutí. Fotografie tak mohou výrazně zlepšit celkový dojem z webových stránek. Bohužel to platí i naopak. Vyplatí se investovat do profesionálního fotografa, pokud chtete učinit ten nejlepší dojem na případné zákazníky.

Všechny rady, jak vytvářet kvalitní obsah, najdete na http://www.tutorialy.estranky.cz/clanky/prirucka/03-obsah-stranek-zaklad-uspechu.html.

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář