Jdi na obsah Jdi na menu

Je květen. Tak honem do Kamenického Šenova, za kvetoucí měsíčnicí.

Jako každým rokem tu máme pro vás i letos pozvánku do Kamenického Šenova na akci „Za kvetoucí měsíčnicí“. Akce se uskuteční již tuto sobotu 12. května.

Třináctý ročník populární turistické a cykloturistické akce se letos pořádá jako součást oslav 660. výročí založení Kamenického Šenova. Sraz účastníků je v sobotu ráno u Kulturního domu v Kamenickém Šenově.

mesicnice2012.jpg

Můžete zvolit třeba trasu zvanou „Pohodová trojka“. Na úvod se svezete autobusem ke Křížovému buku, odtud se vydáte pěšky do rezervace s kvetoucími měsíčnicemi a poté zase zpět ke Křížovému buku a autobusem zpět do Kamenického Šenova.

Anebo zvolíte delší trasy, třeba Poznávací šestku nebo Rodinnou čtrnáctku, která vás provede krásnou přírodou. Pro ty nejzdatnější jednotlivce a skupiny jsou připraveny následující tratě, delší trasy jsou určeny cyklistům:

  • Mlýnská dvacítka
  • Sloupská padesátka
  • Kytlická třicetpětka
  • Mařenická šedesátdvojka
  • Lužická osmdesátka

Lužické hory a České Švýcarsko vás očekává. Jen prosím netrhat kytičky, hlavně ne chráněnou měsíčníci vytrvalou!

Každým rokem se této akce účastní okolo tisícovky účastníků z celé České republiky. Další podrobnosti najdete na www.mesicnice.estranky.cz. Mediálním partnerem akce na internetu jsou tradičně eStránky.cz.

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář