Jdi na obsah Jdi na menu

Jumpboxing – cvičení, co má páru

Potřebujete se dostat do formy? Pak se podívejte na stránky jedné z našich zákaznic www.jumpboxing.cz. Asi to nebude bez práce, ale jak jinak zároveň spálit tuk, vytvarovat postavu a do toho ještě zapojit velké svalové skupiny!

jumpboxing.png

Celý web je bohatý na zajímavé informace. Zájemce o jumpboxing se dozví, jak tato pohybová aktivita funguje a čím se liší od běžných sportů. Stejně tak na stránce www.jumpboxing.cz lze najít praktické informace o nabízených lekcích včetně jejich cen, školeních instruktorů nebo několik slov o zakladatelce jumpboxingu Zuzaně Kubáňové.

Co tedy můžete od jumpboxingu čekat? Zapojíte svaly, o kterých jste netušili, že je vůbec máte. Cvičení je nejen skvělým programem pro hubnutí, ale také k odstraňování disbalancí, formování postavy, zlepšující kondici, navíc pomáhá s odstraňováním bolestí zad a kloubů.

Lekce jumpboxingu je rozdělena do 2 částí. Během tzv. cardio fáze se skáče na trampolínce, tepová frekvence se udržuje v rozmezí, kdy tělo efektivně spaluje tuky. Přitom se boxuje s půlkilovou zátěží na rukách. Tím tvarujete postavu, ať už jde o paže, břicho, nohy či hýždě. Ve druhé, posilovací části se využívá váhy vlastního těla.

Cvičení jumpboxing vymyslela Zuzana Kubáňová, absolventka FTVS UK a vrcholová hráčka tenisu a squashe. Celý nápad popisuje takto: „Sport miluju a jako závodní sportovkyně moc dobře vím, že kompenzovat jakékoliv disbalance, ať už získané běžným životem, prací nebo vrcholovým sportem, je nutné. Proto jsem se již dlouhou dobu zajímala o aktivitu, která by nejen posloužila jako doplňkový sport pro sportovce, ale i jako fitness aktivita pro lidi, kteří se chtějí hýbat, chtějí být zdraví, předcházet osteoporoze, vyhnout se problémům se zády atd. Jumpboxing se dá ušít na míru pro vrcholové sportovce, ale i pro běžnou populaci, která chce být fit.“

jumpboxing.jpg

 

Komentáře

  1. Magdalena☺♥ - Mnau
    25. 11. 2011 13:15

    ************