Jdi na obsah Jdi na menu

Nový PORG fotí a představuje se na eStránky.cz

Skupina mladých fotografů pražského gymnázia pod vedením pana Josefa Nechvátala fotografuje, soutěží a učí se vidět svět hledáčkem fotoaparátu. O své činnosti informuje fotokroužek na estranky.cz.

„Je škoda, že oči nejsou můj foťák, protože když ho nemám u sebe, propásnu mnoho krásných okamžiků, které stojí za to zachytit“, říká Sofie R. z tercie pražského gymnázia Nový PORG. Sofie je jednou z členek fotokroužku, který vznikl při tomto gymnáziu. Ostatně podívejte se na stránky www.fotokrouzeknovyporg.estranky.cz. Webové stránky jsou pravidelně doplňovány, seznamují návštěvníky s tím, co už žáci umí a co mají před sebou.

Obrazek

Činnost fotokroužku je rozdělena na část teoretickou a praktickou, která se ještě dělí na vlastní fotografování a následnou úpravu fotografií na počítači. Žáci používají školní fotoaparáty Panasonic a Canon. Mohou také použít svůj vlastní digitální fotoaparát.

Stránky www.fotokrouzeknovyporg.estranky.cz mají velký ohlas jak u rodičů žáků školy, tak u fotografické veřejnosti. Pravidelně se o stránkách zmiňuje odborný fotografický server iFotoVideo:

Zmínky vychází také v tištěné podobě v časopise FotoVideo. Jsme rádi, že i eStránky mohou podpořit tento dobrý počin, prozatím navýšením diskového prostoru pro další povedené snímky mladých fotografů :-)

 

Komentáře

    Zatím nebyl vložen žádný komentář