Jdi na obsah Jdi na menu

Proč jsou některé stránky na estranky.cz pěknější?

Loni v listopadu jsme nadělovali Ježíška, autoři nejpovedenějších webových stránek provozovaných na www.estranky.cz získali krásné bílé mikiny. Po zveřejnění článku nás kontaktovalo několik uživatelů eStránek, kteří se ptali, jak je možné, že vzhledem (i adresou) odlišná vítězná prezentace www.basketst.cz je provozována na serveru eStránky.cz.

Důvod je prostý. Stránky www.basketst.cz využívají placený (nekomerční) program, který umožňuje mimo jiné provozovat webové stránky na vlastní doméně (v tomto případě jde o doménu basketst.cz). Druhým podstatným rozdílem mezi většinou stránek na estranky.cz a prezentací www.basketst.cz je povedený design stránek, který je rovněž dostupný jen v placené verzi. Zákazník navíc získává možnost si vzhled stránek dále upravovat, takže výsledná podoba prezentace záleží také na šikovnosti autora.

Kdo nejvíce používá nekomerční program? Mezi zákazníky tohoto placeného programu najdeme sportovní kluby, zájmová sdružení, nejrůznější kulturní spolky i neziskové organizace. Spektrum uživatelů je tak poměrně široké.

Možná by se slušelo na závěr říct pár slov o nové verzi eStránek. Ano, o té, o které se celkem hodně dlouho mluví, ale zatím ji málokdo viděl :) Tak v této nové verzi bude v placeném programu asi 30 nových šablon, které budou moci naši zákazníci využít pro své stránky. O důvod navíc, proč se těšit na únor ;)

Ukázka nové šablony
Ukázka nové šablony

 

Komentáře

  1. Anna - šablony
    15. 12. 2010 14:05

    Je škoda že některé šablony už nejso na vybrání, ale místo toho jsou nové. Jen že pak se mi na moje stránky ostatní nehodí.

  2. Roman Jůzek - Nová verze
    22. 9. 2010 20:35

    Je dobrá ta nová verze . Ale dělámy to jednu chybu když mě ám odbrázek v jpg a hned vedle text tak my to kolem obrázku udělá orámování . Kdo ví jak se toho zbavit . díky

  3. Pavel Š. - Vlastní doména
    4. 2. 2010 8:39

    JIž jsem odpověď našel. Lze za 200,-Kč - nasměrování domény druhého řádu vedená u jiného registrátora.

  4. Pavel Šlesingr - Vlastní doména
    4. 2. 2010 8:00

    Je možné použít vlastní doménu i pro komerční placenou stránku? Např. http://www.ubytovani-orlickehory.estranky.cz/ www.penzion-hanka-ubytovani.cz

  5. didi - Re: Únor
    3. 2. 2010 23:57

    Jojo ... a navíc má jenom 28 dní ... tak jsem taky zvědavá ... strhávám samolepky z počítače, každý den jednu ... tak šup sem s těma novýma šablonama, ať nestrhnu jeden den samotný monitor! Dík.

  6. Martin - Únor
    1. 2. 2010 17:12

    ano, ano - únor je tady... Tak jsem zvědav...

  7. Pavel - ahojky
    1. 2. 2010 15:35

    Ahojky tak kde jsou ty nové šablony?Moc děkuji za odpověď

  8. Luděk | eStránky.cz - Re: Zaspali ste na vavrínoch
    25. 1. 2010 20:19

    Moniko děkujeme za Váš názor! Odpověď je prostá: rozhodli jsme se udělat kompletně novou verzi namísto vydávání jedné novinky za měsíc a psaní vzletných souvětí o tom, že jsme přidali stránkování příspěvků (dosaďte jakoukoliv funkci). Víte, jenom vyrobit 30 originálních šablon v několika barvách je práce na rok. A to nepřáháním. I přesto si myslím, že stávající verze je pořád snadná a rychlá cesta k tomu mít a spravovat své vlastní stránky na internetu. Ale já sám už ji skoro neumím používat, protože už jsem zvyklý na novou verzi - takže se opravdu nemusíte bát února 2011 ;) A až spustíme novou verzi, doufám, že nenajdete žádnou chybku - ale i kdyby, už teď se těším jak ji po Vašem avízu opravíme. Mějte se krásně!

  9. Martin K. - Re:Monika
    23. 1. 2010 12:54

    Souhlasim s niecim s tebou Moniko. Rubriky by mali mat moznost napr nastavit 10, 20 clankov a dalsie by sa strankovali. Ked mate stranku napr. 4 roky tak mate tam uz vela prispevkov. Stranka je neskutocne natiahnuta, je to neprehliadne a neesteticke.

    Ale nesuhlasim s tym, zeby sa tu uplne nic nerobilo, podla mna vzhladom na to, ze aj estranky len zacinali, museli ziskat urcitu navstevnost, ludi, prostriedky atd. tak je to rychlo rastuca a zlepsujuca sa spolocnost.

    Tod moj nazor.

  10. Monika - Zaspali ste na vavrínoch
    22. 1. 2010 17:22

    Musím súhlasiť s p. Tomášom Hypešom. Máme tu stránky 4 roky a za tie 4 roky sa tu s tým nehlo takmer nijako. Niekoľkokrát sme aj písali mail s návrhmi, čo vylepšiť. Napríklad za základnú vec považujem možnosť dostať sa k starším článkom pomocou číslovania stránok. "V únoru" je síce pekné, ale aby z toho nebol únor 2011. Keby sme tu nemali takú históriu článkov, už sme dávno preč.
    Sorry, ale musela som vám to povedať natvrdo. Sklamanie z ničnerobenia estránok sa rozširuje a ja sam som ich dávno svojim známym prestala odporúčať. Rovnaké sa deje na internetových diskusiách kam chodím. Trochu smutné, nie?

  11. Luděk | eStránky.cz - Re: Nové stránky
    21. 1. 2010 16:59

    Všem uživatelům zůstanou jejich stránky:) Pokud vše půjde, neměl byste změnu skoro vůbec poznat. Jen u uživatelů, kteří mají masivně upravené XHTML nebo CSS budeme ručně dodělávat tyto změny [i když máme tolik nových šablon, že věříme, že jednu z využijete:)]

  12. Pecco - Nové stránky
    20. 1. 2010 20:48

    A jak to bude se stávájícími stránkami?
    Mám třeba adresu www.neco.estranky.cz a budu chtít přejít na novou verzi.Zůstane mi stará adresa,nebo si budu muset vytvořit nové stránky a adresu mi poté změníte?

  13. Denča - Kolik?
    20. 1. 2010 14:50

    Proč myslíte sakra, že tady je tolik lidí a má tady svoje stránky? Protože je to zadarmo!!!!!! Ani sem radši ještě jednou psát nebudu kolik to stojí... Jestli to takhle bude pokračovat dál, zachvíli budeme platit i za normální a obyčejně vzhledové stránky!!!!


    Je to normální?

  14. Mikkallo - Nic není zadarmo..
    18. 1. 2010 23:34

    Brej večír... Cenová relace placených stránek je řekl bych velmi střídmá...Rád se na nové šablony mrknu a těším se i na další zlepšováky...Jen pro zajímavost checkujte mé stránky amatérského fotbalového klubu. Díky i za jakékoliv názory, přeji všem hezký večer...
    http://www.hlubina-b.estranky.cz/

  15. Violet - božské
    16. 1. 2010 23:58

    Moc se vám povedly ty šablony...už se nemůžu dočkat!!!

  16. Jaromír Čmakal - Nová verze
    15. 1. 2010 11:01

    Plně chápu opoždění a těším se až to spustíte.Ale jak tak koukam asi je výhodne placená forma to se tam aspoň něco mění ale pro neplacenou formu neděláte nic:(

    Nj peníze jsou asi peníze...zadarmo ani kuře nehrabe ale i tak diky.

  17. Martin.K - Nová verzia
    15. 1. 2010 10:51

    No neda sa nez suhlasit s tym, co pan Luděk napisal. Velke projekty obnasaju aj vela komplikacii, ktore sa dopredu ani nedaju predpokladat. Som a bol som vzdy zastancom toho, ze ked nieco robit tak poriadne. Radsej nech sa termin spustenia zmeni aj 5-krat ale nech to potom stoji za to. Pretoze ten termin 24.12 sa zrejme mohol splnit a nova verzia spustit, ale neviem, ci potom by tu nebolo velke mnozstvo prispevkov uzivatelov typu:
    "Naco ste to spustali, ked to ma same chyby" atd.
    Chce to len trpezlivost ;)

    Inak mal by som niekolko otazok na eStranky. Tato zmena zasiahne nejako uz existujuce stranky? (ich nastavenie a tak.)

    Pri tejto zmene dojde k nejaku dlhodobejsiemu vypadku alebo budu stranky normalne bezat?

    Za pripadnu odpoved vam vopred dakujem.

  18. Tomáš Hypeš - Re: Re: Nová verze
    14. 1. 2010 20:16

    Dobře, tak mi povězte, proč jste psali, že nová verze na eWebsite bude v září a byla na Vánoce? Co způsobilo to zpoždění?

  19. Martin Čech - :-)
    14. 1. 2010 16:23

    Mi se má verze stránek líbí, ale je fakt, že dvě z nových mne docela nadchly, tak že bych se nakonec v únoru dočkal? ;-)

  20. Luděk | eStránky.cz - Re: Nová verze
    14. 1. 2010 16:15

    Tomáši, my nic neodkládáme. To si myslíte, že máme novou verzi někde schovanou a záměrně ji "nespouštíme" nebo co? Myslíte, že když přišel MS s Win 3.1 tak měli přesné datum? Nebo když se jakýkoliv jiný webový projekt rozhodl o kompletní předělání jádra a přidání asi 20 dalších modulů (takže se z již poměrně složité aplikace rázem stal opravdu obří projekt) tak měli přesné datum? Chtěli jsme stihnout novou verzi pod stromeček, stihli jsme ji zatím nahrát jen na eWebsite.com. Jak jsem již několikrát psal: chceme spustit 99% (vždy se nějaká chybka najde) funkční verzi - tak to děláme a nikdy to jinak dělat nebudeme (opravdu nebudeme dělat projekty, které mají problém s tím a tím jen kvůli tomu, abychom stihli náš interní termín). Věřím, že se našim věrným uživatelům čekání na novou verzi vyplatí.


1 2 >